Mijn Coaching bij adoptie

Je bent geadopteerd. Je ouders zijn je ouders! Ze hebben je opgevoed en daar ben je ze dankbaar voor. Ver weg heb je ook nog ouders. Je denkt er vaak aan en het verwart je. Waar zullen ze zijn? Wat zijn ze aan het doen? Leven ze nog? Waarom deden ze mij weg? Het doet pijn, je stopt het weg en toch komt het steeds weer terug. Met je ouders durf je er niet zo goed over te praten. Zouden ze je ondankbaar vinden? Je zou zo graag meer weten maar je vindt het ook eng...... ga je ze vinden? Wat ga je vinden? Hoe zou het voor je zijn als je rust in je hoofd hebt? Je jouw emoties onder controle hebt en beslissingen neemt die voor jou goed zijn maar ook voor je (adoptie) ouders? Je vol zelfvertrouwen bent en je de toekomst aan kan?

Je bent adoptieouder. Op een roze wolk was je toen je hoorde dat jullie een kindje zouden krijgen. Uit een ander land weliswaar maar jullie eigen kind. Geweldig! Tijdens de VIA cursus kreeg je wel te horen dat het niet makkelijk zou zijn en je rekening moest houden met allerlei complicaties. Maar jullie zouden het wel aankunnen. In zekere zin is dat ook zo maar jullie hebben steeds vaker mening verschillen over de opvoeding. Je kind is zo gesloten en je kan moeilijk hoogte krijgen wat er in haar (hem) om gaat. Je wordt er onzeker van. Doe je het wel goed? Hoe kunnen we als ouders weer op één lijn komen? Soms kan ik alleen maar huilen en zie ik de toekomst zo somber in. Hoe zou het zijn als je vol zelfvertrouwen bent, je jouw emoties onder controle hebt en beslissingen neem die voor jou maar ook voor je partner en je kind goed zijn? Je de toekomst weer positief tegemoet ziet?

Dat kan met het coachtraject "adoptie in een ander licht”. In dit coachtraject lichten we jouw situatie uit. Wat maakt dat jij bent wie je bent en je reageert zoals je reageert? Wat maakt jouw situatie uniek? Waar ben je bang voor? Waar verlang je naar en wat kun je doen om jouw verlangen waar te maken? Welke moeilijke gesprekken moet je hiervoor voeren? Als we jouw situatie, omgeving en verlangen in kaart hebben gebracht gaan we stap voor stap kijken hoe wij zo dicht mogelijk bij jouw verlangen in de buurt kunnen komen. Als hiervoor moeilijke gesprekken nodig zijn oefenen we die. Net zolang tot je het vertrouwen heb dat je ze ook echt durft te voeren. En geloof mij, je ziet er misschien nu nog tegen op, maar het gaat je lukken en sneller dan je denkt.

Mijn Coaching bij echtscheiding

Het is een druilerige dinsdagavond, je komt net na een lange file thuis. In de kamer is het donker en koud. Je bent nog even langs de supermarkt gereden om een kant-en-klaar maaltijd te kopen want je moet er niet aan denken ook nog te moeten koken. Je mist je kinderen en het gezinsleven. Hoe lang is het nu gelden dat jullie uit elkaar zijn gegaan? Teruggaan is geen optie, je weet dat het beter is maar waarom voelt het dan zo rot? Niks is echt leuk, sporten niet, tv kijken niet, een boek lezen niet en werken al helemaal niet.

Je hoort dat stemmetje in je hoofd constant je aandacht vragen:

 • “Stel je niet aan, ga gewoon iets leuks doen”
 • “Neem een andere baan, je kan toch beter krijgen dan dit?
 • “Pak je fiets uit de schuur en ga fietsen of trek je sportschoenen aan en ga hardlopen, wandelen desnoods”.


Maar je hebt gewoon geen puf, je zakt op de bank, eet een paar happen van je magnetronmaaltijd en kijkt een beetje tv.

Hoe zou het voor je zijn als je weer met de kriebels in je buik naar je werk gaat? En ’s ochtends niet kan wachten om aan de slag te gaan? Vrij te zijn om te doen en laten wat je wilt maar toch een goede relatie met je kinderen en familie onderhouden? Je gewoon weer lekker te voelen en weer zin te hebben om vooruit te kijken in plaats van achteruit?

Dat kan met het coachtraject “van lusteloos bank hangen naar opgeruimd aanpakken”. In dit coachtraject onderzoeken we jouw niet-werkende patronen en ruimen we de overtuigingen en oude pijn op die maken dat je vast bent blijven houden aan die patronen. Als de weg vrij is, kiezen we nieuwe, helpende patronen waardoor je het leven kunt gaan leiden waar je zo naar verlangt. Eenvoudig, praktisch, diepgaand, resultaatgericht en met een stevig advies mijnerzijds als dat nodig is.

En zo’n traject hoeft helemaal niet lang te duren. Gemiddeld duurt een coachtraject 5 sessies van een uur. Stel je voor, dat betekent dat je binnen 2 maanden van nu weer voluit kunt leven als je nu de keuze maakt om het anders te gaan doen.

Mijn Coaching bij scheiden van je cultuur en achterlaten van je geboortegrond

Je bent vanuit een ver land naar Nederland toegekomen. Je hebt je de Nederlandse taal snel eigen gemaakt, een studie afgerond, een rijk sociaal leven opgebouwd en je bent succesvol in het bedrijfsleven. Maar toch voelt het niet zo! Je bent moe en het kost je steeds meer energie om het leven op deze manier vol te houden. Op je werk gaat het goed en je krijgt veel complimenten. Toch heb je steeds meer conflicten omdat je je stoort aan de werkmentaliteit van je collega's. Meer en meer denk je terug aan je geboorteland. Wat als ik daar gebleven was? Wat zou er dan van mij geworden zijn? Alsof er een deel van jou vanuit je geboorteland aan je blijft trekken en je langzaam uit elkaar scheurt. Met je partner vind je het moeilijk om hier over te praten waardoor je je steeds eenzamer gaat voelen. Hoe zou het zijn als:

 • Je jezelf als een vis in het water voelt in Nederland en helemaal thuis bent
 • Je de autochtone "Nederlanders" begrijpt en weet hoe je met ze moet omgaan.
 • De autochtone "Nederlanders" jou begrijpen en weten hoe ze met je moeten omgaan.
 • Je zelfvertrouwen hebt, je vindt dat je er toe doet en de toekomst aan kan.

Dat kan met het coachtraject "Cultuur wat moet je er mee". Samen leggen wij bloot hoe je bent gehecht aan de cultuur van herkomst en hoe je bent gehecht aan je nieuwe cultuur. Wat voor invloed dit heeft dat in jouw dagelijks leven. Waar zou je afscheid van willen nemen? Onthechten! Wat zou je willen omarmen? Hechten! Wat houdt je tegen om dat te doen? Waar verlang je naar? Als je inzicht hebt gekregen waar je afscheid van zou willen nemen, wat je wilt omarmen en waar je naar verlangt dan gaan we samen vormgeven hoe je stappen zou kunnen nemen om je verlangen waar te maken. Een coachtraject "cultuur wat moet je er mee" duurt doorgaans 8-10 sessies van een uur.

Mijn Carrière Coaching

Je werkt al een tijdje in dit team. Aanvankelijk had je het naar je zin maar dat wordt langzaam minder. Steeds vaker voel je je geïrriteerd en heb je meningsverschillen, met je collega's en met je leidinggevende. Je zou wel wat anders willen maar wat dan?

Je bent in een team komen werken maar hebt moeite om je draai te vinden. Het lijkt wel of je niet gezien wordt. Iedere keer als jij wat wilt zeggen wordt er niet geluisterd en beginnen ze gewoon door je heen te praten. Inmiddels probeer je het al niet eens meer.

Je bent enorm gedreven en je wilt graag carrière maken. Je hebt wel wat stapjes gemaakt maar het gaat je niet snel genoeg. Om je heen zie je studiegenoten veel sneller carrière maken dan jij. Wat doen zij nou anders? Als je het er met ze over hebt krijg je niet echt antwoord. Nou gewoon....zeggen ze dan. Inmiddels begin je aan jezelf te twijfelen. Kan ik het eigenlijk wel? Ben ik wel goed genoeg? Wil ik niet teveel?

Je bent de laatste tijd enorm gespannen. Een burn-out is het niet maar dat zou het zomaar kunnen worden. Je bent prikkelbaar. Elke vraag van je collega's voelt als teveel en je kunt om niets heel fel reageren. Een paar keer heb je al de opmerking gekregen dat je chagrijnig bent. Thuis is het al niet anders. Het liefst heb je dat ze je met rust laten. Je bent doodmoe maar slaapt toch slecht. Wat zou je kunnen doen om dit te veranderen? Is dit nou stress?

Je moet gedwongen het bedrijf waar je zoveel jaren hebt gewerkt verlaten. Dat betekent scheiden van alles wat vertrouwd is. Het voelt vreselijk en je weet niet goed hoe je met deze situatie moet omgaan.

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je wordt gezien als een belangrijke medewerker in het team
 • Je een goede relatie hebt met je leidinggevende en je wordt gezien als een belangrijke waarde
 • Je weet waar je naar toe wilt
 • Je jezelf ontspannen voelt maar wel gedreven
 • Je vol zelfvertrouwen bent, je energie er af spat en je weet wat je kan.
 • Je veel plezier en voldoening haalt uit je werk.
 • Je werk en privé in balans is
 • Je de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet
 • Je zelf de regie hebt


Dat kan! Met het coachtraject "Carrière maken is je Carrière maken". Ontdek hoe je zelf de sleutel bent en wat jij doet om NIET te krijgen wat je zo graag wilt :-). Oftewel om te ontdekken wat je zelf kunt doen om jouw doel te bereiken. En dat hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Gemiddeld duurt een coachtraject 5 sessies van een uur. Dat zou betekenen dat je binnen 2 maanden vanaf nu al grote stappen hebt genomen om je doel te bereiken.

Echt iets voor jou? Meld je aan! Mailen of bellen mag natuurlijk ook.

Stuur een mail naar info@jeroenbeekmancoaching.nl of bel 06 515 422 18

Dan maken wij een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake van ca 20 minuten zodat je kunt beslissen of mijn coaching iets voor je is.